joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Decoratiuni exterioare / Scoarta Decorativa

Scoarta Decorativa

Scoarta Decorativa

Mulcirea solului este un proces simplu si benefic, atat pentru plante cat si pentru solul in care acestea sunt cultivate. Procesul presupune acoperirea solului cu materiale de origine vegetala, anume mulci decorativ. Scopul principal este, bineinteles, obtinerea unui aspect placut al gradinii dumneavoastra. Pe langa acestea, scoarta decorativa mai ofera, totusi, un numar de alte beneficii atat solului cat si plantelor.

Perioada de mulcire a gradinii

In ultimii ani, din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru decorarea gradinilor cu scoarta decorativa. In primul rand, acest produs este 100% natural si nu reprezinta un pericol pentru plante sau pentru pomi. Mulciul organic este fabricat din paie, rumegus, iarba, ace de pin, frunze, etc. Odata cu trecerea timpului, aceasta se va degrada, necesitand inlocuirea. Procesul este unul de durata, iar degradarea scoartei va aduce doar beneficii solului.

Mulciul se aplica in general primavara, atunci cand pamantul este suficient de afanat si de umed. Acest lucru nu este insa imperativ. Utilizarea de mulci decorativ este posibila indiferent de anotimp, cu conditia ca solul sa fie suficient de umed. Prin utilizarea acestuia, solul se va mentine afanat, contribuind, in acelasi timp, la producerea umezelii. Acest lucru scade frecventa udarii gradinii.

Importanta utilizarii de scoarta decorativa

scoarta-decorativaMulciul realizat din materiale organice sustine activitatea diverselor organisme vii din sol. Prin putrezirea acestuia, ele vor beneficia de o sursa bogata de nutrienti. Datorita faptului ca mulciul este de provenienta organica, acesta se va degrada in timp. Asadar, este necesara o reinnoire a stratului de mulci odata la 2-3 ani.

Un alt beneficiu oferit de mulciul decorativ este protejarea radacinii plantelor, florilor si a pomilor fructiferi. Prin utilizarea de scoarta decorativa de la Mulci veti beneficia de plante sanatoase si o gradina aspectuoasa. Produsul este disponibil intr-o paleta larga de culori, pentru a se potrivi gusturilor fiecaruia. Asadar, puteti alege intre scoarta portocalie, galbena, neagra, maro, rosie, albastra sau verde.

Beneficiile aplicarii unui strat de mulci va feresc de aparitia buruienilor, nemaifiind necesara plivirea spatiului. Prin aplicarea unui strat de 5-10 cm de mulci, veti avea parte de toate beneficiile mentionate mai sus. Apelati cu incredere la produsele oferite de firma Mulci!

 

Check Also

Decoratiuni gradina

Decoratiuni gradina Exista multe metode prin care iti vei putea infrumuseta gradina personala. Printre aceste …

Close