luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Tratamente efectuate in cabinetele de ortodontie Brasov

In fiecare zi, exista pacienti care viziteaza cabinetele de ortodontie Brasov. Acestia merg de obicei la un astfel de cabinet pentru a-si trata problemele dentare cum ar fi preventia si corectia problemelor de aliniere si pozitionare a dintilor si a maxilarelor.

In continuare vom discuta despre ortodontie, despre tratamentele recomandate de medicii ortodonti, iar informatiile pe care vi le prezentam sunt foarte utile dar si foarte interesante.

Ortodontie Brasov: Ce este ortodontia?

Ortodontia este una dintre ramurile stomatologiei. Aceasta se concentreaza pe diagnosticarea, prevenirea si corectarea dintilor si maxilarelor defectuoase si a modelelor de muscaturi nealiniate. De asemenea, se poate concentra pe modificarea cresterii faciale, cunoscuta sub numele de ortopedie dentofaciala.

Medicul ortodont este un specialist care activeaza in domeniul ortodontiei. Acesta este specializat in acest domeniu, si dispune de cunostintele si abilitatile specifice, astfel incat sa poata trata si sa poata corecta malocluziile. Malocluziile sunt problemele de aliniere a dintilor si a maxilarelor.

In ceea ce priveste medicul ortodont, acesta propune diverse tehnici dar si dispozitive care sa corecteze alinierea dentara, cu scopul de a obtine o functie corecta a dintilor, dar si o estetica faciala placuta.

Tratament ortodontic

Tratamentul ortodontic este efectuat in cabinetul de ortodontie Brasov. Scopul acestuia este sa profitati la maximum de dinti. Tratamentele sunt efectuate de un ortodont, si au scopul a se ocupa de corectarea si dezvoltarea dintilor si maxilarelor care nu au o pozitionare corecta.

Ortodontie BrasovPrimul pas in dezvoltarea unui plan de tratament este finalizarea unei examinari vizuale amanuntite a zambetului pacientului.

Dupa finalizarea acestui lucru, ortodontul creeaza inregistrari de diagnostic care includ radiografii panoramice, amprente de muscaturi si imagini suplimentare ale articulatiilor maxilarului in unele cazuri. Daca este nevoie de tratament pentru realiniarea dintilor, acest lucru este discutat pe larg.

Examinarea inregistrarilor diagnostice permite dezvoltarea unui plan de tratament previzibil. Medicul dumneavoastra stomatolog poate lucra si cu un chirurg oral daca trebuie modificata simetria fetei.

In cazul unei guri supraaglomerate, poate fi necesar sa fie extrasi unul sau mai multi dinti pentru a se pregati pentru procesul de realiniere. Odata ce fazele de diagnosticare si pregatire sunt finalizate, se foloseste un aparat ortodontic fix sau detasabil pentru a muta dintii si arcadele maxilarului in alinierea ideala.

Tratamentul ortodontic ofera solutii eficiente la urmatoarele probleme:

 • Malocluzie dentara.
 • Spatiere.
 • Inghesuirea.
 • Dintii afectati.
 • Submuscatura.
 • Supramuscare.
 • Muscatura incrucisata.
 • Proeminenta dintilor frontali superiori.

Tratament ortodontic la adulti

Datorita tehnologiei moderne, tratamentul ortodontic urmat intr-un cabinet de ortodontie Brasov, este o optiune viabila pentru aproape orice adult la fel ca si pentru copii si adolescenti, cu o gama mult mai larga de optiuni discrete. Faptul ca unul din cinci pacienti sunt adulti demonstreaza ca exista o multime de optiuni de tratament adecvate, care se potrivesc confortabil cu stilul lor de viata.

Unele dintre cele mai frecvente situatii in care tratamentul ortodontic ar putea fi luat in considerare la adulti sunt:
 • Dinti inghesuiti, strambi sau deplasati.
 • Dinti proeminenti (overbite).
 • Muscaturi adanci.
 • falca si asimetrie faciala.
 • Distanta excesiva intre dinti.
 • Realinierea dintilor inainte de plasarea fatetelor, coroanelor, implanturilor sau chiar protezelor dentare.
Tratament ortodontic pediatric

Tratamentul ortodontic este utilizat in primul rand pentru a preveni si corecta neregulile muscaturii. Mai multi factori pot contribui la astfel de nereguli, inclusiv factori genetici, pierderea precoce a dintilor primari (de lapte) si obiceiurile orale daunatoare (cum ar fi suptul degetului mare si problemele de dezvoltare).

Neregulile ortodontice pot fi prezente la nastere sau se pot dezvolta in timpul copilariei sau a copilariei timpurii. Dintii strambi ingreuneaza stima de sine si ingreuneaza ingrijirea orala buna la domiciliu, in timp ce dintii drepti ajuta la minimizarea riscului de carii si boli parodontale din copilarie.

A avea dinti suprapusi si dezorganizati sau maxilarul nealiniat se numara printre cauzele datorita carora copiii au nevoie de un specialist in ortodontie Brasov. Ortodontul le sugereaza sa foloseasca unele aparate ortodontice, cum ar fi benzi de cauciuc si bretele.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

Sunt evidente beneficiile unei operatii pe pleoape? Cand vine vorba despre beneficiile unei operatii pe …

Close