luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Statie Asfalt Brasov

Statie Asfalt Brasov

Caracteristicile asfaltului fabricat intr-o statie asfalt Brasov?

Stiati ca intr-o statie asfalt Brasov pot fi fabricate diverse tipuri de asfalt? Adesea, oamenii cand se uita in jur observa strazile asfaltate, observa parcari asfaltate, locuri de joaca pentru copii asfaltate.

Ceea ce majoritatea oamenilor nu stiu este ca, desi vedem asfalt peste tot in jur, nu toate proiectele au fost efectuate cu acelasi tip de asfalt. Exista diverse tipuri de asfalt care pot fi fabricate intr-o statie de asfaltare, si care pot fi potrivite pentru diverse lucrari.

In continuare va facem cunoscute aceste tipuri de asfalt, si va recomandam sa cititi pana la final. Cu cat cunoasteti mai multe informatii, cu atat mai usor poate fi sa alegeti tipul de asfalt potrivit pentru lucrarea dvs.

Statie asfalt Brasov: Tipuri de asfalt

Dupa cum am mentionat deja, exista mai multe tipuri de asfalt care pot fi fabricate intr-o statie de asfaltare. Iata cateva informatii interesante despre fiecare dintre acestea:

1. Asfalt poros

Asfaltul poros este un tip de asfalt ideal pentru suprafata unui drum. Se foloseste de multe ori acest tip de asfalt pentru ca ii permite apei sa se infiltreze prin materialul asfaltic si sa ajunga la sol.

Acesta este un foarte mare avantaj, si este posibil prin crearea unei structuri poroase in stratul superior al asfaltului. In acest fel, apa poate sa treaca prin porii asfaltului si sa ajunga la un strat de pietris care se afla imediat sub asfalt, iar apoi apa este absorbita de sol.

Asfaltul poros este utilizat in general in diverse proiecte cu scopul de a reduce efectele alunecarii de teren si a preveni inundatiile. Mai este de asemenea folosit pentru a imbunatati drenajul si pentru a reduce zgomotul in zonele urbane.

2. Asfalt modificat cu polimeri

Asfaltul modificat cu polimeri este de asemenea un alt tip de asfalt care poate fi fabricat intr-o statie asfalt Brasov. Acesta este un tip de asfalt care contine aditivi de polimeri, pentru a imbunatati proprietatile materialului, cum ar fi de exemplu durabilitatea, rezistenta la uzura, flexibilitatea si rezistenta la temperaturile extreme.

Statie Asfalt BrasovAsfaltul modificat cu polimeri poate fi utilizat fara probleme in lucrari de asfaltare care se desfasoara in zone cu trafic intens, cum ar fi autostrazile. In aceste zone se foloseste asfaltul modificat cu polimeri datorita proprietatilor sale mai bune de rezistenta si durabilitate comparativ cu proprietatile asfaltului standard.

De asemenea, mai putem mentiona ca acest tip de asfalt poate fi utilizat cu succes si in zone cu temperaturi extreme, cum ar fi zonele cu climat rece sau cald. In asftel de zone este asfaltul ideal dat finnd faptul ca are o rezistenta mai buna la schimbarile de temperatura si la deteriorare cauzata de radiatiile UV.

3. Asfalt reciclat

Exista de asemenea si asfalt reciclat, care poate fi folosit in mai multe proiecte. Acest tip de asfalt este obtinut in urma procesului de reciclare a asfaltului vechi. Asfaltul vechi este zdrobit si amestecat cu asfaltul nou, astfel incat sa se obtina asfalt reciclat.

Trebuie mentionat faptul ca dintre toate optiunile existente pe piata pana la clipa de fata, nu exista un asfalt care sa fie mai ecologic (dintre toate tipurile de asfalt) decat cel reciclat.

4. Asfalt colorat

Pentru mai multe proiecte si lucrari, in mod special pentru proprietarii de case care doresc sa isi amenajeze curtea, exista asfalt colorat. Acesta poate fi folosit astfel incat sa se creeze modele si culori pe suprafata asfaltata.

Acest asfalt poate avea caracteristici superioare asfaltului standard, dar este si mai scump. Si acest tip de asfalt, poate fi fabricat de asemenea, tot intr-o statie asfalt Brasov.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

Tot ce trebuie sa stiti despre termopane Salamander Brasov Usile si ferestrele termopane Salamander Brasov …

Close