marți , aprilie 16 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Analize Medicale Brasov

Analize Medicale Brasov

Analize Medicale Brasov

Nu toate bolile si afectiunile se manifesta la fel. De aceea, alegerea unor Analize Medicale Brasov, poate aduce la suprafata probleme, care nu au simptome vizibile. Analizele medicale sunt importante, nu doar atunci cand aveti probleme de sanatate. Dar chiar si periodic pentru a depista din timp anumite anomalii.

Principalele tipuri de analize medicale

Exista patru analize medicale importante, si anume:

 1. Hemoleucograma completa;
 2. Hemocultura;
 3. Markerii inflamatori;
 4. Glicemia.

Analize Medicale BrasovLa Analize Medicale Brasov veti gasi toate aceste analize. Dar haideti sa vedem ce inseamna aceste analize si care este importanta acestora. In primul rand, hemoleucograma completaeste o analiza de sange care ajuta la depistarea mai multor afectiuni. Printre acestea se numara anemiile si leucemiile. Prin aceasta analiza, se numara si se arata cantitatea de celule si tipul acestora, din sange. Aceste celule importante, care vor fi analizate sunt:

 • celulele rosii;
 • celulele albe;
 • trombocitele;
 • eritrocitele;
 • hemoglobina.

Hemocultura este si ea o analiza extrem de importanta, deoarece ajuta la identificarea unor bacterii patogene si fungi in sange. Aceasta analiza, de regula, se face in timpul spitalizarii. Iar rezultatele dureaza, deoarece mediul este cultivat pana la 10 zile pentru a identifica mai usor intrusii. Markerii inflamatori reprezinta un alt tip de analiza foarte importanta. Aceasta analiza ajuta la depistarea anumitor inflamatii in corp. Acesti markeri includ:

 • viteza de sedimentare a hematiilor (VSH);
 • fibrinogenul (Fib);
 • proteina C reactiva (PCR/CRP).

Analize Medicale Brasov

Ultima analiza de sange din aceasta lista este glicemia. Aceasta indica cantitatea de zahar din sange. Fiind utila in diagnosticarea diabetului zaharat. Aceasta analiza ar trebui sa faca parta din orice recomandare de analize, indiferent de afectiunile pacientului. Inainte de recoltarea sangelui pentru aceasta analiza, este extrem de important ca pacientul sa nu consume alimente si zahar inainte cu o seara (chiar de pe la ora 18:00). In caz contrar, alimentele consumate pot influenta rezultatele.

Indiferent de afectiunile de care suferiti sau nu, este recomandat sa faceti aceste analize medical cel putin odata pe an. Astfel, va puteti asigura ca sunteti intr-o stare de sanatate buna.

Check Also

Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

Tratamente efectuate in cabinetele de ortodontie Brasov In fiecare zi, exista pacienti care viziteaza cabinetele …

Close