luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Panouri solare Brasov

Panouri solare Brasov

Panouri solare Brasov

Panourile solare incep sa fie la moda in ultima vreme. Tot mai multe persoane doresc sa nu mai depinda de anumite companii pentru asigurarea energiei electrice. Doritorii se orienteaza spre aceste panouri solare Brasov pentru a profita de lumina soarelui. Profitand de energia solara, ei vor reusi sa faca economii destul de mari in timp. Mai mult decat atat, acestia vor constata ca vor contribui si la un mediu inconjurator mai protejat. In cele ce urmeaza va voi prezenta principalele avantaje, dar si putinele dezavantaje ale achizitionarii panourilor solare.

Avantaje – panouri solare Brasov

panouri solare brasovConsumul de energie va fi unul destul de mic. Apeland la aceste panouri, veti putea observa ca intr-o perioada scurta de timp, veti faceti economii mari. Veti scapa de costul pentru incalzirea apei menajere. De asemenea, va avea loc o scadere asigurata a cheltuielilor casei.

Confortul va fi si el asigurat. Folosind panouri solare, veti constata ca temperatura, ventilatia si umiditatea vor fi la cote potrivite. Daca nu vor fi supuse la intemperii, durata de viata a unor panouri solare Brasov va creste pana la 25 de ani.

Amortizarea investitiei se va putea realiza intr-o perioada aproximativa de 8-12 ani.

Dezavantajele panourilor solare

Avand in vedere aceste avantaje, trebuie sa trecem in revista si principalele dezavantaje. In primul rand instalarea panourilor va ocupa spatiu si va fi destul de costisitoare. Veti constata ca aveti dificultati in instalarea acestor panouri. Daca veti dori sa vindeti casa unde sunt instalate panourile, exista posibilitatea sa nu reusiti acest lucru. Unii cumparatori nu sunt de acord cu aceasta tehnologie, preferandu-le pe cele vechi. Costurile pentru izolarea panourilor solare si a pompelor de caldura sunt destul de mari. De asemenea, va mai exista riscul cresterii primei de asigurare a locuintei. Un alt dezavantaj il constituie intemperiile. Datorita acestora, riscurile cresc destul de mult, in cazul unei eventuale calamitati.

Punand in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele, puteti sa va decideti asupra achizitionarii acestor panouri.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

Tot ce trebuie sa stiti despre termopane Salamander Brasov Usile si ferestrele termopane Salamander Brasov …

Close