luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Mulci gradina

Mulci gradina

Mulci gradina

Gradina va arata mult mai bine daca folositi cateva trucuri. Unul dintre cele mai raspandite este utilizarea de mulci gradina. Acest mulci are numeroase beneficii, iar in cele ce urmeaza va voi prezenta o parte dintre acestea.

Cu ce ne ajuta utilizarea de mulci gradina?

In primul rand, el va impiedica evaporarea apei la nivelul sistemului radicular. Acest lucru va insemna ca apa va fi mentinuta la nivelul radacinilor plantelor, pentru a le satisface nevoile. De asemenea, mulciul va mai proteja radacinile plantelor de diferentele de temperatura. Un mulci gradina bun va impiedica incalzirea in exces a solului pe timp de vara sau inghetarea sa pe timp de iarna.

Mulciul organic va asigura plantelor substantele necesare cresterii acestora. De asemenea, apeland la mulcire, toate substantele hranitoare vor fi pastrate in sol. Buruienile vor fi si ele inabusite. Buruienile nu vor mai fi o problema, pentru ca nu vor avea lumina necesara incoltirii. Mulciul organic va permite o inmultire a microorganismelor foarte benefice ale substratului. Plantele vor fi protejate de daunatori, iar culturile din gradini vor avea un aspect ingrijit.

Ce tip de mulci alegem?

Exista mai multe tipuri de mulci. In primul rand, compostul de gradina este unul dintre aceste tipuri. Avand o reactie neutra acest mulci gradina este mult mai bun decat balegarul. El va contine numeroase substante hranitoare care vor imbunatati structura solului. Il vor apara de supraincalzire, dar si de racirea excesiva.

Un alt mulci foarte intalnit este balegarul bine fermentat. Acesta ar trebui adaugat plantelor, doar in combinatie cu pamantul de gradina. Daca nu veti proceda asa, substantele azotoase din balegar se vor evapora, iar eficacitatea lui va fi redusa.

Iarba cosita este foarte bogata in azot si este si ea folosita des. Acesta este un material la indemana oricui si este si unul foarte eficient. Singurul aspect pe care ar trebui sa-l luati in calcul este ca iarba sa nu aiba buruieni. Nu folositi niciodata pentru mulcire buruieni inflorite sau cu seminte, pentru ca veti avea probleme.

Check Also

Termopane Salamander Brasov

Termopane Salamander Brasov

Tot ce trebuie sa stiti despre termopane Salamander Brasov Usile si ferestrele termopane Salamander Brasov …

Close