luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Incalzire / Boiler Ariston

Boiler Ariston

Boiler Ariston

Principiul de functionare al unui boiler este foarte simplu. Imediat ce veti achizitiona un boiler Ariston veti ajunge la concluzia ca acesta este foarte usor de folosit.

Functionarea unui boiler Ariston

boiler aristonApa rece va intra in boiler din partea de jos. Dupa care termostatul va incepe sa-si faca treaba, astfel incat apa sa fie incalzita la temperatura setata. Termostatul de siguranta va actiona daca apa va deveni prea fierbinte. De asemena, daca presiunea va creste in boiler, aceasta va fi diminuata prin supapa de siguranta.

Rezervorul este principala componenta a unui boiler. Acesta este de cele mai multe ori cilindric, dar poate fi realizat in functie de cerintele clientului. Izolatia este importanta pentru pastrarea caldurii in interior.

Printre componente se mai numara tevile de intrare apa rece, dar si de iesire a apei calde. Rezistenta electrica si supapa de siguranta sunt alte componente.

Cum alegem un boiler Ariston potrivit?

Pentru a alege un boiler Ariston trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Ai in vedere cantitatea de apa calda de care ai nevoie. Mai tine cont si de debitul de apa necesar, dar si de volumul necesar. Eficienta energetica este si ea destul de importanta, iar pretul boilerului, precum si cel al montajului ar trebui sa te intereseze. Costul de transport este un alt punct important de care sa tii cont.

Avantajele unui boiler sunt numeroase. Acesta este foarte usor de instalat si vei constata ca va veni in diverse marimi si modele. Nu va necesita tubulatura sau cos de evacuare. De asemenea, durata sa de viata este una mare, iar randamentul va putea atinge chiar si 99%. Mentenanta este un alt lucru pe care ar trebui sa-l iei in calcul. Aceasta se va realiza intr-un timp scurt. Un boiler va fi foarte usor de diagnosticat si reparat atunci cand situatia o va cere.

Check Also

certificat energetic Brasov

Eliberarea unui certificat energetic Brasov

Eliberarea unui certificat energetic Brasov Ar trebui sa aveti in vedere eliberarea unui astfel de …

Close