Optati pentru dolomita naturala
Dolomita este o solutie naturala utilizata foarte intens in cresterea productivitatii. O serie de culturi importante se bucura de beneficiile aduse de dolomita. Economia tarii are de castigat in special la culturile de cartof, vita de vie si pomi fructiferi, folosind aceasta dolomita naturala. In cele ce urmeaza, va voi prezenta cateva aspecte cu privire la folosirea dolomitei. Acest ingrasamant va fi extrem de util in culturile voastre si va veti putea bucura de o serie de avantaje oferite de acesta.
Ce trebuie sa stiti despre dolomita naturala?
Dolomita ofera solului un aport suplimentar de magneziu si calciu. Acest aport suplimentar de substante este foarte util plantelor. Calciul si magneziul vor oferi plantelor rezistenta sporita la frangere si la cadere. Un lucru foarte important referitor la dolomita este ca aceasta nu va influenta negativ plantele.
Absenta calciului din sol influenteaza negativ absorbtia nitratilor, dar si a ionilor fosforici. Un avantaj al fertilizarii cu calciu este ca plantele vor avea o rezistenta sporita la boli si la daunatori.
Magneziul in dezvoltarea plantelor
Magneziul este si el util in dezvoltarea plantelor. Plantele au nevoie de magneziu pentru a se dezvolta armonios. Pe langa acest lucru, magneziul din dolomita este folosit si pentru corectarea aciditatii solului. Dolomita naturala are efecte mult mai bune decat carbonatul de calciu. Nu va avea un impact asa de puternic precum carbonatul, iar unele culturi vor avea de castigat. Dolomitul poate fi folosit la culturile care nu suporta excesul de calciu. Printre aceste culturi se numara inul, telina, dar si cartoful.
Veti mai constata ca va veti putea bucura si de fructe mai sanatoase, daca veti folosi dolomitul. Cele mai multe efecte benefice s-au observat la mar. Merele se vor coace mai bine, iar pastrarea acestora va fi mai indelungata. De asemenea, folosirea dolomitului va impedica aparitia petelor maronii.