luni , decembrie 2 2024
Home / Casa si Gradina / Cum alegi un motocultor bun

Cum alegi un motocultor bun

Pentru a-ti intretine gradina de legume cu succes si pentru a pregati solul cu grija pentru viitoarele recolte, motocultorul reprezinta un aliat puternic al oricarui agricultor sau gospodar. Practic, rapid si mai ales confortabil, motocultorul are, inainte de toate, capacitatea de a face ca utilizatorul sa nu mai investeascca atata timp si energie in lucrul pamantului. Acesta pliveste, praseste, ara si sfarama pamantul printr-o singura trece pe suprafata lui, fiind posibila plantarea pe suprafete mai mari.

Cu toate acestea, alegerea unui motocultor bun poate fi, de multe ori, o treaba destul de dificila. Inainte de a alege un anume model, ar trebui sa stii ce criterii trebuie luate in calcul pentru a alege un motocultor bun.

Un prim criteriu este reprezentat de suprafata care trebuie lucrata. Este important sa folosesti un model potrivit suprafetei care urmeaza sa fie lucrata si adancimii de arat dorite, pentru a cunoaste numarul de freze necesare. De exemplu, pentru o suprafata mai mare de 1000 de metri patrati vei avea nevoie de un motocultor cu 6 freze, acestea putand lucra pamantul la o adancime de 50 pana la 80 de cm.

Adancimea la care se doreste aratul pamantului este un al doilea criteriu de luat in seama pentru alegerea unui motocultor bun, potrivit pentru nevoile personale. Majoritatea modelelor permit lucrul pamantului la o adancime de 15 pana la 60 de cm. Selecteaza modelul de motocultor luand in considerare acest criteriu pentru a nu intampina diverse nereguli, deoarece unele tipuri de sol trebuie sa f

ie mai ventilate decat altele pentru a da rod bogat.

Al treilea criteriu de luat in considerare este reprezentat de puterea pe care o are motocultorul. Pentru suprafete mai mici de 1000 de metri patrati este suficient un motocultor cu o putere de 3 CP, acesta fiind utilizat mai ales pentru infrumusetarea gradinii si pentru aratul superficial al unei mici gradini de legume. Daca este, insa, vorba de o suprafata mai mare de 1000 de metri patrati, opteaza pentru un model de 5 pana la 8 CP, acesta fiind mai potrivit pentru gradinile mari si pentru lucrarile care necesita un efort mai mare de arat.

Pretul unui motocultor nu este, de asemenea, de neglijat atunci cand alegi un anume model. Pentru ca este o masinarie relativ scumpa, fata de o motosapa, de exemplu, in special datorita performantelor sale, ia in considerare cu mare atentie toate aspectele de care este nevoie pentru a alege un motocultor pe masura. Nu are rost sa platesti mai mult doar pentru a avea un motocultor cu caracteristici mai bune daca iti este suficient unul care lucreaza in mod lejer si o suprafata mai mica, daca este cazul. In acelasi timp, nu incerca sa faci rabat la calitate, deoarece va fi extrem de util sa folosesti un motocultor puternic si bun atunci cand ai de arat suprafete mai mari care necesita un efort considerabil.

In ceea ce priveste alte specificatii, nu uita de alegerea unui motocultor cu o lama adecvata muncii pe care vrei sa o faci (lama simpla, lama dubla sau lama basculanta), de alegerea unuia prevazut cu obturator pentru a proteja masinaria de diverse resturi, pietre sau pamant infiltrate ori de treapta de mers inainte si inapoi, aceasta fiind o optiune extrem de confortabila atunci cand ai de facut viraje dificile. Desi implica un cost suplimentar, aceste optiuni pot fi extrem de confortabile si avantajoase atunci cand urmaresti achizitia unui motocultor bun, de calitate.

Check Also

5 Motive pentru care ai nevoie de plase depozit

Cât de bine este organizat spațiul tău de depozitare? Fie că ești proprietarul unei afaceri …

Close