miercuri , ianuarie 15 2025
Home / Casa si Gradina / Salcie energetica – sursa regenerabila

Salcie energetica – sursa regenerabila

Salcie energetica – sursa regenerabila

In ziua de azi, omenirea se confrunta cu problema energiei. Se cauta mereu surse regenerabile de energie, care ar putea sustine viata din ziua de azi. Sursele de energie regenerabila sunt limitate, de aceea utilizarea de salcie energetica ar putea fi o solutie.

Caracteristici ale recoltei de salcie energetica

Aceasta salcie are o crestere rapida, ajungand sa creasca chiar si cu 3 cm/zi. In primul an reuseste sa produca 1-3 lastari si ajunge fara probleme la o inaltime de 2-3 m. Intretinerea unei astfel de culturi se desfasoara foarte usor. O mare parte din lucrari are loc inainte si la inceputul vegetatiei.

In primul rand, se realizeaza o aratura adanca si o dezinfectare a solului. De asemenea, mai are loc si o plantare, precum si o combatere chimica a buruienilor. Planta va dispune de o putere calorica ridicata de 4300-4500 de kcal/kg. Cultivarea salciei energetice va mai prezenta si alte avantaje.

Avantaje importante ale salciei

Printre avantajele cultivarii salciei se mai numara si valorificarea foarte buna a terenului. De exemplu, se va putea cultiva salcie pe terenurile inundabile. Un alt avantaj al salciei il consta faptul ca se poate utiliza la decantarea apei menajere.

Nu va necesita un depozit acoperit si nici uscare artificiala. De asemenea, recoltarea unei culturi de salcie, se va realiza cu masini speciale, dar se va putea realiza si utilizand masini obisnuite. Lucrurile acestea se vor desfasura in lunile de iarna, asigurandu-se exploatarea parcului de masini, dar si a fortei de munca.

Salcia va reprezenta o sursa sigura, dar si nepoluanta de energie, la care se poate apela cu incredere. Apeland la salcie energetica, oamenii vor putea renunta la defrisarea padurilor.

Un mare avantaj il constituie faptul ca salcia este o energie regenerabila cu o perioada de viata destul de mare. Aceasta perioada poate atinge cu usurinta 25-30 de ani. Dupa anul 2, nu va necesita nici o interventie inafara de recoltare.

Check Also

5 Motive pentru care ai nevoie de plase depozit

Cât de bine este organizat spațiul tău de depozitare? Fie că ești proprietarul unei afaceri …

Close