joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Proiectare Instalatii Curenti Slabi

Serviciile de proiectare instalatii curenti slabi

De serviciile de proiectare instalatii curenti slabi au nevoie diverse persoane in viata de zi cu zi. Curentul slab este folosit in diverse aplicatii si este prezent in viata noastra in fiecare zi. Despre acest subiect vom discuta mai jos, in acest articol. Puteti afla cele mai utile informatii cu privire la curentii slabi, citind cu atentie pana la final.

Proiectare instalatii curenti slabi

Serviciul de proiectare instalatii curenti slabi este necesar pentru diverse aplicatii. Trebuie facuta precizarea ca nu se poate efectua o astfel de proiectare de catre orice persoana.

Proiectare Instalatii Curenti SlabiExista firme de specialitate, care sunt autorizate ANRE si care se ocupa de realizarea proiectarii. Tot ce aveti de facut este sa cautati o astfel de firma si sa luati legatura cu specialistii. Le spuneti ce nevoie aveti iar din acest punct se ocupa ei de tot.

Comparatie intre curentii puternici si curentii slabi

Acum ca ati vazut ca o proiectare instalatii curenti slabi este necesara pentru anumite aplicatii, mergem mai departe. Exista cu siguranta persoane carora le este dificil sa faca diferenta intre curentii slabi si cei puternici.

Din acest motiv am decis sa prezentam informatii despre curentii slabi, dar si despre cei puternici. Sa vedem asadar, ce trebuie retinut despre aceste doua tipuri de curent.

Asadar, curentul puternic este folosit intr-o instalatie care are o valoare mare a curentului. De exemplu, se foloseste acest tip de curent pentru functionarea centralei electrice, pentru tansformatiare, motoare electrice.

Curentul puternic mai este intalnit si in instalatiile electrice ale unei locuinte, in firele de la substatiile electrice sau alte echipamente electrice.

Acesti curenti puternici sunt priviti de catre multe persoane ca fiind un sistem electric ce foloseste curent electric de la o tensiune medie pana la o tensiune puternica.

In ceea ce priveste curentii slabo, acestia se refera la un sistem sau la un circuit electric cu o valoare mica a curentului. Se foloseste curentul slab pentru dispozitivele electronice, ocmputere, telecomenzi, telefoane mobile si nu numai.

Trecerea de la curenti slabi la curenti puternici

In mod evident, nu toata lumea stie la ce se foloseste o proiectare instalatii curenti slabi. Nu toata lumea stie ce diferenta exista intre curentii slabi iubi si cei puternici.

Exista asadar persoane care sunt de parere ca valoarea curentului mai mica de 1 amperi , este clasificata in curent slab. Nu este insa in intregime adevarata aceasta afirmatie tinand cont ca exista echipamente electro cu curenti mai mici de 1 amper sau invers.

De asemenea, mai exista cateva informatii utile care pot fi amintite mai jos. De exemplu, precizam ca folosim acasa electricitate de joasa tensiune, care are 220/Volt. Acest curent poate fi inclus in categoria curentului puternic. Exista si dispozitive care folosesc tensiunea electrica de cel mult 750 V.

Important de retinut este faptul ca nu a fost stabilita o bariera pentru a delimita cele doua tipuri de curent.

Concluzie

Asadar, acest articol v-a informat ca este necesara o proiectare instalatii curenti slabi pentru a folosi curentul slab. Nu orice persoana se poate ocupa de efectuarea proiectului pentru instalatia respectiva. Exista firme autorizate ANRE care va pot veni in ajutor.

Ati putut sa vedeti de asemenea si o comparatie intre cele doua tipuri de curent electric. Ati aflat si in ce aplicatii poate fi folosit acest tip de curent slab, dar si alte lucruri interesante.

Check Also

Rame Oglinzi

Rame Oglinzi

Alegerea unei rame oglinzi care completeaza decorul locuintei Alegerea unei rame oglinzi care sa completeze …

Close