luni , iulie 15 2024
Breaking News
Home / Restaurante Pizzerii / Pizza Brasov

Pizza Brasov

Pizza Brasov

Cu siguranta veti gasi fara probleme o Pizza Brasov excelenta. Aceasta pizza va fi pe placul vostru si o veti aprecia foarte mult. Pizza este un fel de mancare foarte apreciat in toata lumea. Cu toate acestea, ea este vazuta de multi ca fast food. In Italia, lucrurile nu stau chiar asa. In aceasta tara, pizza este inca vazuta ca un fel de mancare autentic. Retetele sunt luate in serios, iar pizza obtinuta este una autentica.

Exista reguli stricte in prepararea unei pizze de calitate. Istoria acestui fel de mancare gustos este destul de apreciata. Pizza a aparut dupa secolul XVI-lea, dar cuvantul este destul de vechi. Se spune ca acest cuvant ar fi fost folosit chiar si in epoca medievala. Pe atunci pizza, nu era in forma ei pe care o cunoastem azi. Meniurile de Pizza Brasov din ziua de azi nu contin acest tip de pizza. Aceasta se apropia mai mult de focaccia. Painea condimentata era servita in Imperiul Roman. Aceasta mai era cunoscuta si in Grecia, dar si in India.

Pizza BrasovPizza Brasov

Odata cu descoperirea Americii, focaccia a fost inlocuita de pizza. In zonele sarace ale Italiei, rosia era servita cu paine. In Napoli se spune ca ar fi aparut pentru prima data pizza. Fatpul ca era consumata de saraci a facut ca acest fel de mancare sa nu fie atat de adoptat. Pe masura ce a trecut timpul, lucrurile s-au mai schimbat. Pizza a inceput sa cunoasca o mare diversitate.
Cea mai clasica reteta este cea din trei culori. Aceste culori sunt caracteristicie steagului Italiei. Este vorba despre rosu, alb si verde.

Pizza Brasov

Pizza Margherita este cea mai cunoscuta pizza din Italia. In realizara acestei pizze se folosesc rosiile pentru culoarea rosie, mozzarella pentru alb si busuiocul pentru verde. Se obtine astfel o pizza foarte apreciata. Ea a ajuns sa fie cunoscuta datorita reginbei Margherita. Aceasta aprecia foarte mult acest fel de mancare. Acesta este si motivul pentru care ii poarta numele.

O alta pizza faimoasa este Marinara. Aceasta era pregatita de sotiile marinarilor care se intorceau acasa. In ziua de azi, pizza a inceput sa fie cunoscuta in toata lumea. Ea este apreciata pentru gustul sau unic.

Close