duminică , ianuarie 29 2023
Home / Casa si Gradina / Interventii Urgente Instalatii Electrice

Interventii Urgente Instalatii Electrice

Situatii in care sunt necesare interventii urgente instalatii electrice

Exista multiple situatii care pot fi remediate doar prin interventii urgente instalatii electrice. Din pacate, viata este foarte imprevizibila si cand vine vorba despre curentul electric, riscurile sunt foarte mari.

Tocmai din acest motiv este important ca de fiecare data cand apar probleme legate de curentul electric acasa, sa fie chemat electricianul.

Va prezentam in continuare cateva exemple de situatii problematice care cer remediere imediata. Unele dintre aceste situatii sunt mai mult periculoase in comparatie cu altele. Chiar si cele mai putin periculoase insa, necesita o evaluare din partea electricianului in cel mai scurt timp posibil.

Interventii urgente instalatii electrice

Exista dupa cum va spuneam, situatii care nu suporta amanare si care sunt periculoase. Iata cateva exemple de astfel de situatii!

1. Lumini care palpaie sau se estompeaza

Acest lucru ar putea fi un semn al unei conexiuni proaste si poate duce la conexiuni slabite/corodate. In cazul in care nu stiati, acestea fac contact intermitent care ar putea duce la scantei, supraincalzire si incendiu.

Interventii Urgente Instalatii ElectriceChiar daca unele persoane neglijeaza o astfel de problema, dupa cum se poate vedea riscurile sunt foarte mari, iar un eventual incendiu ar fi cu adevarat devastator.

Asadar, in cazul in care observati ca luminile palpaie sau se estompeaza in locuinta dvs., luati cat mai repede legatura cu electricianul dvs. Chemati-l de urgenta pentru a remedia problema.

2. Becurile se ard frecvent

Daca va confruntati cu exploziile frecvente ale becurilor, ar putea fi mai grava decat suprasolicitarea. Este posibil sa aveti o conexiune slaba in priza sau circuit. Luminile incastrate se defecteaza frecvent? Izolarea din apropiere ar putea cauza supraincalzirea, iar aceste dispozitive sunt proiectate sa se inchida pentru a preveni incendiul.

Si aceasta problema ar trebui remediata cat mai repede posibil. Nu doar ca in caz contrar cumparati frecvent becuri si cheltuiti niste bani, dar puteti suporta consecinte mult mai scumpe si mai grave. Deci, luati legatura cu electricianul, explicati-i care este situatia. Solicitati ajutorul lui de urgenta!

3. Prize nefunctionale

Prizele nefunctionale pot rezulta dintr-o conexiune slaba declansata (si posibila formarea arcului electric) sau un intrerupator declansat din cauza acumularii excesive de caldura care are ca rezultat topirea cablurilor sau iesirilor.

4. Prize calde sau intrerupatoare

Cu exceptia cazului in care este un intrerupator de reglare a luminii, prizele calde reprezinta o problema serioasa de siguranta si ar trebui sa fie abordate imediat de un profesionist.

5. Se declanseaza frecvent intrerupatoarele

De obicei, acesta este un semn ca circuitul este supraincarcat si consuma prea multa electricitate. Ar trebui sa adaugati un circuit sau sa va ganditi sa va modernizati serviciul electric. In mod evident, pentru astfel de probleme va fi necesar sa luati legatura cu un electrician autorizat ANRE.

Probleme electrice mai putin grave

Nu de fiecare data aveti nevoie de interventii urgente instalatii electrice. De exemplu, este posibil sa observai stecherul de priza slabit. In acest caz trebuie sa opriti intrerupatorul.

Verificati de doua ori tensiunea la priza (utilizati un voltmetru sau conectati ceva). Desurubati placa de acoperire si adaugati lamele de iesire pana cand orificiul este la nivel de perete.

Este posibil sa observati ca unele aparate electrice, cum ar fi uscatorul de par, se pot declansa frecvent sau se pot scurtcircuita. Resetati intrerupatorul. Aparitiile repetate ale problemei cu acelasi aparat indica ca acesta problema este cauzata de aparat, nu de sistemul electric. In aceasta situatie nici nu mai este nevoie sa solicitati de urgenta electricianul.

Check Also

Urgente Instalatii Sanitare Brasov

Urgente Instalatii Sanitare Brasov

Situatii comune de urgente instalatii sanitare Brasov Dupa cum bine stim cu totii, in fiecare …

Close