marți , aprilie 16 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Ingrasamant pentru gazon de la profesionisti

Ingrasamant pentru gazon de la profesionisti

Ingrasamant pentru gazon, pomi fructiferi si legume

ingrasamant pentru gazonCeea ce face diferenta dintre un gazon sanatos si unul bolnav este culoarea acestuia. Un al doilea aspect indicativ al sanatatii gazonului este dezvoltarea acestuia dupa tundere. De cele mai multe ori, insa, iarba are nevoie de un plus de ajutor. Acesta vine sub forma unui ingrasamant pentru gazon. Acesta ii ofera gazonului dumneavoastra nutrientii pe care iarba nu ii gaseste in sol. Fertilizarea face diferenta dintre un gazon incantator si unul nesanatos.

Doua exmple de asemenea fertilizatoare sunt zeolit natural si dolomita naturala.

Prin aplicarea de tratamente corespunzatoare, iarba va arata frumos chiar si dupa o iarba geroasa si grea. De asemenea, prin fertilizarea gazonului ajutati iarba sa faca fata mult mai bine daunatorilor sau conditiilor de mediu.

Determinarea tratamentelor potrivite

Inainte de inceperea tratamentelor, este o idee buna sa faceti un test de pH. Dupa determinarea tipului de sol si al nivelului aciditatii, puteti continua prin alegerea de ingrasamant pentru gazon potrivit. Daca nu este determinat corespunzator, atunci nivelul pH-ului poate afecta abilitatea gazonului de a folosi ingrasamintele eficient. Cele mai multe Firme Amenajari Gradini utilizeaza acest ingrasamant.

Majoritatea tipurilor de iarba se dezvolta cel mai bine in solul cu pH intre 6 si 6,5. Toti fertilizantii sunt compusi din trei ingrediente principale: azot, potasiu si fosfor. Va puteti da foarte usor seama de acesti indici prin citirea etichetelor ingrasamantului achizitionat. Spre exemplu, un tip intalnit de ingrasamant este 10-10-10. Acest lucru inseamna ca fiecare din cele trei ingrediente compun 10% din continutul pachetului.

Ingrasamant pentru gazon de tip granulat

Un tip de ingrasamant pentru gazon recomandat este cel de tip granulat. Acest ingrasamant contine diverse tipuri de eliberare, care ofera un control mai mare asupra hranirii gazonului. Un avantaj principal al acestui tip de ingrasamant este faptul ca nu exista riscul de a produce arderi pe iarba.

Puteti, desigur, sa apelati si la ajutorul fertilizatorilor organici. Acestia sunt naturali si nu exista riscul aparitiei efectelor adverse. Cea mai buna metoda este sa calculati cat aveti nevoie pentru o perioada mai lunga si sa achizitionati cantitati mai mari.

Check Also

Magazine Mobila Brasov

Magazine Mobila Brasov

Cum sa aranjam noptierele de la diferite magazine mobila Brasov? Multe cupluri isi doresc sa …

Close