In ce judet se afla cetatea Prejmer?
Cetatea Prejmer este unul dintre cele mai importante monumente istorice medievale de pe teritoriul Transilvaniei. Ridicarea bisericii a inceput in anul 1218, iar Cavalerii Teutoni au inceput aceasta misiune.
Acest articol va aduce la cunostinta informatii foarte utile in legatura cu aceasta cetate si cu biserica Prejmer. Continuati sa cititi si veti intelege de ce merita sa vizitati acest minunat obiectiv turistic din Transilvania.
Unde se afla cetatea Prejmer?
Asadar, in cazul in care nu stiati, cetatea Prejmer se afla in comuna Prejmer din judetul Brasov. Este dupa cum spuneam unul dintre cele mai cunoscute si importante monumente istorice medievale ale regiunii.
Comuna Prejmer in care se afla acest obiectiv turistic este situata la o distanta nu tocmai mare de Brasov. Doar 15 kilometri despart aceasta comuna de orasul resedinta de judet (Brasov).
Ca o curiozitate, aceasta comuna are in apropiere Muntii Intorsurii, in zona de nord. In schimb, in sudul comunei se afla Valea Oltului, la doar 5 kilometri distanta.
Cei care doresc sa viziteze acest obiectiv turistic trebuie sa stie ca accesul este foarte usor. Exista legaturi directe cu Brasovul si cu Sf. Gheorghe atat pe calea ferata cat si pe sosea. Cei care intentioneaza sa calatoreasca pana la Prejmer cu masina trebuie sa stie ca drumul se afla intr-o stare buna.
Odata ajunsi in comuna isi pot parca masinile chiar in fata obiectivului turistic pana cand vor vizita biserica si cetatea.
Alte informatii despre acest obiectiv turistic
In mod evident, oamenii nu sunt curiosi doar in ceea ce priveste localitatea in care se afla acest obiectiv turistic. Multi doresc sa afle alte informatii mult mai interesante. Cine a inceput constructia si anul inceperii constructiei deja am mentionat in introducerea articolului.
De mentionat este faptul ca cetatea a avut in trecut rolul de a apara biserica impotriva atacurilor inamice. Turcii si tatarii patrundeau in Transilvania foarte usor prin Pasul Buzaului.
Cetatea avea forma rotunda si ziduri de 12 metri inaltime, in timp ce grosimea era de 4 metri. Portile cetatii erau din fier si se puteau ridica (si podurile la fel). Fiind o cetate de aparare, avea diverse guri de foc, prin care erau atacati inamicii. Localnicii aruncau spre inamici cu tot ceea ce aveau la indemana pentru a se apara.
In prezent, cetatea Prejmer este inclusa in Patrimoniul mondial cultural UNESCO. Anul in care a fost inclusa in acest patrimoniu este 1999. In plus, cetatea este inclusa (alaturi de biserica) si in Ghidul Michelin, fiind notata cu trei stele. Este primul si totodata singurul obiectiv turistic din Romania notat cu trei stele Michelin.
Cand vine vorba despre biserica evanghelica Prejmer, avem multe lucruri de mentionat. Cu toate acestea, precizam doar ca este cea mai cunoscuta biserica evanghelica din Romania. Este de asemenea printre cele mai cunoscute biserici evanghelice din zona de est a continentului.
Concluzie
Asadar, biserica fortificata dar si cetatea Prejmer reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania. Se afla in judetul Brasov si se poate ajunge cu mare usurinta aici, localitatea avand legaturi directe atat pe cale ferata cat si pe sosea.
Este un obiectiv turistic renumit si se afla atat in Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO, si in Ghidul Michelin. Practic este un obiectiv turistic pe care trebuie in mod evident sa il vizitati cel putin odata.