joi , iunie 13 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Autorizare ISU Brasov

Autorizare ISU Brasov

Cand nu este nevoie de autorizare ISU Brasov?

Foarte multi antreprenori si-au inchis afacerile dupa ce au fost amendati de catre ISU pentru ca nu aveau autorizare ISU Brasov. Au existat insa si situatii in care unii antreprenori au fost in regula din toate punctele de vedere. Acestora nu a avut cine si ce sa le faca deoarece functionau perfect legal.

Totul a pornit dupa ce a avut loc tragedia din capitala, de la clubul Colectiv de acum cativa ani. De atunci au inceput controalele pentru a vedea daca antreprenorii tin cont de aceste autorizatii.

In ciuda faptului ca majoritatea oamenilor doresc sa stie cand este necesara o autorizare de la ISU, vom discuta despre situatiile in care nu este necesara. Cititi cu atentie pana la final pentru ca aflati lucruri interesante!

Autorizare ISU Brasov: Cand nu este necesara?

In momentul in care discutam despre cladiri care au aria desfasurata mai mica de 600 mp, autorizatia nu este necesara. In aceste cladiri, pot fi desfasurate activitati de comert, productie sau depozitare. Cladirile pot fi folosite chiar si pentru ingrijirea sanatatii (dispensar, farmacie, policlinica, etc.). In toate aceste situatii, nu este nevoie de autorizatie de la pompieri pentru functionare legala.

De asemenea, cladirile cu aria desfasurata mai mica de 200 mp, unde sunt desfasurate activitati de administratie publica, nu au nevoie de autorizare ISU. Aici putem de exemplu sa amintim cladirile in care functioneaza baruri, restaurante, cafenele, etc.

Autorizare ISU BrasovCladirile cu aria desfasurata mai mica de 600 mp, cu destinatia de birouri, asigurari, financiar – bancar sau burse nu au nevoie de autorizatie. N-au nevoie de aceasta autorizare ISU Brasov nici daca sunt construite cu destinatia de tip centru de agrement.

Nici pentru cladirile destinate comertului, cu aria desfasurata mai mica de 600 de metri patrati nu este necesar documentul (autorizarea ISU). Amenajarile sportive care au o capacitate mai mica de 200 de locuri in interior (pe scaune), nu au nevoie de autorizare ISU. La fel stau lucrurile si cu amenajarile sportive in aer liber, daca au o capacitate mai mica de 1000 de locuri.

De retinut

Mai putem adauga un amanunt extrem de important, si anume ca sunt scutite de obtinerea acestor autorizatii si cladirile sau amenajarile temporare pentru spectacole si evenimente. Acestea sunt scutite cu conditia de a avea capacitatea de 200 de locuri pe scaune. Si cladirile cu destinatie comerciala, si daca au aria desfasurata mai mica de 2500 de metri patrati, sunt scutite de nevoia autorizarii.

Imaginati-va cladirile sau spatiile amenajate in cladiri, cu destinatie precum constructiile si amenajarile agrozootehnice, si cu mai putin de 600 mp arie desfasurata. Ei bine, chiar si in aceasta situatie putem spune ca nu este necesara o autorizare ISU.

De asemenea, unitatile de invatamant construite inaintea anului 1992. Daca nu au fost modificate sau extinse, nu au nevoie de asemenea autorizatii. De asemenea, nici spatiile comerciale de la parterul blocurilor de locuit colective. Nu au nevoie de autorizatie ISU daca nu au suferit modificari intre anii 1992 si 2015 .

Concluzie

O autorizare ISU Brasov este deosebit de utila in foarte multe situatii. Cu toate acestea insa, exista si situatii in care aceasta nu este necesara.

Este insa indicat sa cunoasteti toate detaliile. Trebuie sa stiti cand trebuie sa incepeti demersurile in vederea obtinerii autorizarii. Trebuie de asemenea sa stiti si cui sa cereti ajutorul.

Check Also

Rame Oglinzi

Rame Oglinzi

Alegerea unei rame oglinzi care completeaza decorul locuintei Alegerea unei rame oglinzi care sa completeze …

Close